Besloten vennootschap

juli 11, 2023

Wanneer is een BV interessant?

Een BV (Besloten Vennootschap) kan interessant zijn voor jou als ondernemer om verschillende redenen:

1. Beperkte aansprakelijkheid
Als eigenaar van een BV ben je in principe niet persoonlijk aansprakelijk voor de schulden van de BV. Dit betekent dat je privévermogen beschermd is in geval van faillissement.

2. Fiscale voordelen
Een BV heeft vaak fiscale voordelen ten opzichte van bijvoorbeeld een eenmanszaak. Zo betaal je Vennootschapsbelasting over de winst, wat een aanzienlijk lager percentage is dan Inkomstenbelasting. Ook kun je als directeur-grootaandeelhouder (DGA) je salaris en dividendstrategie optimaliseren, wat fiscale voordelen kan opleveren.

3. Groeimogelijkheden
Een BV kan aantrekkelijk zijn als je plannen hebt voor groei en het aantrekken van externe investeerders. Het oprichten van een BV kan het gemakkelijker maken om kapitaal aan te trekken en eventueel aandelen te verkopen.

4. Professionaliteit en imago
Het hebben van een BV geeft vaak een professionelere uitstraling dan bijvoorbeeld een eenmanszaak. Dit kan gunstig zijn bij het aantrekken van klanten of het samenwerken met grote bedrijven.

5. Overdracht van de onderneming
Een BV kan het overdragen van de onderneming eenvoudiger maken, omdat de aandelen van de BV overgedragen kunnen worden aan een nieuwe eigenaar.

Het is belangrijk om te vermelden dat de keuze voor een BV afhangt van verschillende factoren, zoals de specifieke situatie van jouw bedrijf, financiële overwegingen, potentiële groeiplannen en persoonlijke voorkeuren.

Benieuwd of een BV voor jouw ook interessant kan zijn? Neem gerust eens contact op voor een vrijblijvende kennismaking.