Eenmanszaak

juli 12, 2023

Urencriterium

Weet jij wat het urencriterium is?
Als je als ondernemer voldoet aan het urencriterium, heb je recht op verschillende belastingvoordelen zoals de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. Deze aftrekposten verminderen het belastbare inkomen van de ondernemer, waardoor hij of zij minder inkomstenbelasting hoeft te betalen.

Maar wat houdt het urencriterium nu precies in?
Het komt erop neer dat je minimaal 1.225 uur per kalenderjaar aan jouw onderneming moet besteden. Dit kan bestaan uit allerlei werkzaamheden zoals administratie, acquisitie en het uitvoeren van opdrachten. Het is dus niet alleen de tijd die je besteed aan de feitelijke omzet genererende werkzaamheden.

Waarom is het handig om dit te weten?
Als je voldoet aan dit urencriterium scheelt dat aan belasting betalen. Je kunt immers in aanmerking komen voor de zelfstandigenaftrek en de startersaftrek. En we willen natuurlijk allemaal zo min mogelijk belasting betalen.

Vergeet dus niet je uren bij te houden! Het kan namelijk nét dat verschil maken in het ontvangen van die extra belastingvoordelen of niet.

Heb je nog vragen over het urencriterium of heb je hulp nodig? Stuur me dan een berichtje. Ik help je graag verder.