Besloten vennootschap, Dividendbelasting, Vennootschapsbelasting

juli 24, 2023

Dividendbelasting: Ben jij ook een trotse aandeelhouder?

Ben jij ook een trotse aandeelhouder die geduldig heeft gewacht op het uitkeren van dividend? Dan is het belangrijk om te weten welke belasting hiermee gepaard gaat.

In Nederland wordt dividend belast met de dividendbelasting. Deze belasting wordt ingehouden op het moment van uitbetaling. Maar daar houdt het niet op! Als aandeelhouder moet je ook aangifte doen van de ontvangen dividendinkomsten bij de Belastingdienst.

๐Ÿ“… De aangifte voor de dividendbelasting moet elk jaar vรณรณr 1 april worden ingediend, tenzij je een adviseur hebt die uitstel voor je regelt. Dus, markeer die datum in je agenda om eventuele boetes te voorkomen!

๐Ÿ“ Belangrijk om te weten zijn de belastingpercentages die momenteel gelden. Voor particuliere beleggers bedraagt de Nederlandse dividendbelasting momenteel 26,9%. Dit percentage wordt berekend over het bruto dividendbedrag.

๐Ÿ“ Maar hoe doe je tegenwoordig eigenlijk aangifte voor de dividendbelasting? Geen paniek! Met het digitale tijdperk zijn formulieren en papieren overbodig geworden. Vanaf 1 januari 2024 kunnen we jouw aangifte gemakkelijk online invullen!

๐Ÿ’ก Dus onthoud: houd die aangiftedeadline in het oog, reken je dividendbelastingvoet correct uit en maak gebruik van het gemak van online aangifte doen in 2024!

โ—๏ธ Let op: Dit bericht is ter informatie en is geen belastingadvies. Voor specifiekere vragen en advies, neem dan gerust contact op. Mail naar info@ntap.nl en we lopen er samen doorheen.